STATUS UPDATED!
01/05/2017 segmen dah bermula dan selamat bercuti..:)
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

Story - Mory Karnival Keusahawanan SMKRLNR Part2


Assalammualaikum dan salam sejahtera

OK.hari ini nak cerita sambungan dari cerita semalam Story - Mory Karnival Keusahawanan SMKRLNR Part1 ini ialah harinya..awal pagi tepat jam 7 Mira dah start menuju ke sekolah sebab nak sambung kerja menghias di gerai..agak kalut juga masa tu sebab ada dalam 1 jam lagi sebelum nak pergi ke dewan untuk Majlis Penyampaian anugerah..so angkat-angkat barang apa yang patut..habis2 design apa semua dengan kawan dan tetina cikgu yg handle gerai yang bawak semua makanan basah tak datang lagi..bertambah kalut la jadinya..disebabkan tak sempat nak tunggu..just bagi kerja memasak apa semua pada junior..yang senior kebanyakannya ke Majlis Penyampaian hadiah tu..

bawah ni gambar masa Mira ambil hadiah..ayah duduk belakang.tak sempat nak kedepan..so nampak dari jauh ajelah..majlis ni habis dalam pukul 10:30 juga la..pukul 11 dah kena jaga gerai..tukat shif dengan budak junior katakan..kesian pulak dekat dyeorang..

ini pula gambar gerai KELAB KOPERASI dari jarak jauh..gerai Kelab Mira ambil dua tempat..so tempat yang macam pink2 ada bunga-bunga kertas tu handmade by kawan Mira sendiri ok..rajin dia buat..ambil masa sehari dia buat sesorang..masa ni Mira masih di Dewan untuk Majlis tu..


Habis saja Malis Penyampaian hadiah terus bergegas ke tandas sebab nak tukar baju..ada yang sempat..ada yang tak sempat..nasib Mira sempat..so Mira takeover dulu lah sementara tunggu kawan yang lain...alhamdulillah tepat jam 12 macam tu gerai Mira dah habis dah makanan untuk dijual..tamat Karnival ni jam 3 petang..habis2 kemas dalam pukul 12:30 tu terus pergi ke gerai-gerai lain nak membeli pula la kan..hihi..


dah habis semua..masa untuk menangkap gambar la pulak kan..Mira n kawan lelaki kat gambar kat sini antara yang meniaga dekat gerai hari tu..kawan Mira yang berbaju kuning ni pula jadi DJ untuk Karnival tu..dan yang tudung Hijau tu jadi pembeli je time Karnival ni..hihi

tamatlah sudah cerita..dah cuti 2 minggu ni baru rajin nak cerita tentang diri Mira..selama ni agak jarang nak berkongsi cerita..boleh jadi memori untuk Mira ingat kembali..walaupun tak ramai yang membaca..tapi Mira dah puas sebab dapat berkongsi cerita.. :)


IKLAN

Kepada mana-mana online shop yang nak direview di blog Mira. Anda boleh email Mira di

eira.shamiera@yahoo.com

Story - Mory Karnival Keusahawanan SMKRLNR Part1


Assalammualaikum dan salam sejahtera

ok kali ini nak cerita mengenai HARI KEUSAHAWANAN dekat sekolah Mira tempoh hari..Program ini dijalankan pada 3 MEI 2014 .. dan pada hari yang sama PROGRAM HARI ANUGERAH juga berlangsung..so dapat la memeriahkan lagi KARNIVAL KEUSAHAWANAN buat julung kalinya dalam hidup Mira sebagai budak sekolah menengah..hihi..

bawah ni adalah sehari sebelum Berlangsungnya Karnival tersebut..Yang menyertai aktiviti berniaga ini kebanyakannya oleh kelab ataupun persatuan sekolah Mira sendiri..ada juga pihak luar datang untuk menambahkan kemeriahan..disebabkan Mira diantara senior untuk KELAB KOPERASI..so Mira ditugaskan untuk menghias tempat untuk berniaga..

gambar di bawah ini antara kerja yang dilakukan oleh kami sekumpulan lah..hampir 75% siap untuk menghiasnya..selebihnya awal pagi esok baru ditambah..yang berbalut dengan plastik sampah bukanya apa..takot malam tu hujan pulak..kalau basah lambat pulak nak kering dan tak cantik pulak kan..Sediakan plastik sampah sebelum hujan..haha ^^


tiang pun dan bengkok kena langgar dek kereta..haha

cerita untuk Karnival Keusahawanan tu esok Mira sambung..hehe..



IKLAN

Kepada mana-mana online shop yang nak direview di blog Mira. Anda boleh email Mira di

eira.shamiera@yahoo.com


PARODY VIDEO TENTANG CADBURY


Assalammualaikum dan salam sejahtera

Wordless Tuesday : Krim 360 Terbaharu


Assalammualaikum dan salam sejahtera

AUTOPUBLISH ENTRY


tak mampu berkata apa-apa..hahaha


sumber : google




IKLAN

Kepada mana-mana online shop yang nak direview di blog Mira. Anda boleh email Mira di


eira.shamiera@yahoo.com


Template Blog BERTUKARR !


Assalammualaikum dan salam sejahtera

AUTOPUBLISH ENTRY

alhamdulillah selesai tukar baju blog semalam..entah tetiba nak tukar pada tema rose merah..haha..btw simple je..harap ok je la kan..nak tengok perubahan yang dulu dan lama tak?? meh sini mira tunjuk gambar..


mungkin ada yang kata yang dulu lebih better dari yang sekarang..tapi bagi Mira biar lah ada perubahan sikit kan..baru nak mencuba untuk belajar tukar2 n design blog sendiri..puas hati sikit kan..

sebarang komen atau apa-apa yang perlu Mira perbaiki boleh lah komen di bawah ye.. :)



Kreatif : Kasi MELELEH !



Assalammualaikum dan salam sejahtera

tudia tajuk kan..haha..saja bagi suspen..just nak share satu idea kreatif lupa dari mana ..rasa nya dari Facebook juga tempoh hari..main copy je gambar pun..mana tahu bagi idea kat sapa2 nak buat makan hujung minggu ni kan2..
http://3.bp.blogspot.com/-bDO6YyLYkzw/T8ngJ9LI2tI/AAAAAAAABUw/NtkQhGOGV_Q/s1600/burger+bakar.jpg





 

IKLAN

Kepada mana-mana online shop yang nak direview di blog Mira. Anda boleh email Mira di

eira.shamiera@yahoo.com


Salam Sabtu : Mas Kahwin & Hantaran, Berpuluh-Puluh Ribu?


Assalammualaikum dan salam sejahtera

http://persediaanperkahwinan.com/blog/wp-content/uploads/2012/05/memilih-cincin-kahwin.jpg 

 biar gambar menceritakan.. :)


 
 

 sumber : klik


IKLAN

Kepada mana-mana online shop yang nak direview di blog Mira. Anda boleh email Mira di

eira.shamiera@yahoo.com




Tip Mudah potong Buah Nenas


Assalammualaikum dan salam sejahtera

AUTOPUBLISH ENTRY

http://drzubaidi.com/blog/wp-content/uploads/2012/06/buah-nenas.jpg 

hari ini nak bagi cara mudah buat cik akak2 diluar sana nak potong nenas ye..boleh buat masak lemak or apa2 je yang disuka..cepat dan mudah ye..tak la luka tangan kena 'makan' si mata-mata buah nenas ni.. boleh praktikkan ni..Mira pon tak cuba lagi..tapi macam best je.. :)

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/q71/s720x720/10174955_10152355927663739_8085382166845336079_n.jpg



sumber : mr.google


A CLEVER way to open a bag of SNACKS


Assalammualaikum dan salam sejahtera

AUTOPUBLISH ENTRY

http://www.nerdfitness.com/wp-content/uploads/2013/04/snacks.jpg
hari ini nak cerita sikit tentang cara nak buka snek/keropok dengan cara yang bijak..nak bukak snek/keropok pon ada cara ok..dan ini menjimatkan pinggan or mangkuk di rumah untuk dicuci (malas nak basuh)..dan tak da la nak jatuh ke apa kan...just nak sharing sikit la..jom tengok ok.. :)

 
tak faham cuba tengok video di bawah 



sumber : mr. google




Buat DUIT dengan blog : Cara guna 8SHARE


Assalammualaikum dan salam sejahtera
semalan Mira ada post mcam mana nak daftar 8SHARE..so hari ini Mira nak ajar macam mana nak guna 8share ni untuk terus income korang masuk..

Cara menggunakan 8share
1. Sign in account 8share anda, kemudian akan muncul kotak-kotak macam ini:
Cara Menggunakan 8share
2. Klik sahaja mana-mana specials aka kotak-kotak yang anda nak share pada rakan-rakan anda.
3. Seterusnya akan muncul pula paparan ini :


4. Disini akan ditunjukkan apa maklumat yang anda akan kongsi dan cara berkongsi step by step,dah baca dan faham boleh, scroll je sampai ke bawah sehingga jumpa sharing box ini :


5. Anda boleh share link anda di Facebook, Twiitter, Google+ mahupun Linkedin. Pilih je mana-mana. Semua pun tak apa. hehe. Misalnya nak share dekat facebook, klik box "G". Nanti akan pop up Google sharing box tu.



6. Dah siap semua, close semua pop up yang muncul. Kalau nak sharing specials yang lain, ulang langkah yang sama ye.
7. Nak check apa yang kita share, berapa UV/ramai yang klik link kita berserta earnings yang kita perolehi, boleh pergi DASHBOARD

sambil berkongsi maklumat..sambil mendapat faedahnya.. :) selamat mencuba