STATUS UPDATED!
01/05/2017 segmen dah bermula dan selamat bercuti..:)
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

Review Pemenang SEGMEN SEKEJAP by AMIRAH AZMAN



Assalammualaikum dan salam sejahtera
kali ni mira nak review 3 orang pemenang..so harap korang boleh pergi follow diorang la..mana tahu boleh tambah kenalan kan..:) enjoyyy
blog comel bertemakan purple ke merah jambu sikit..blog ringan dan itu dah bagus dah mira rasa..dah perfect dah just kalau boleh letak navigation bar bagi lebih menarik..overall cunn!!
owner blog nie ada buat segmen best..cepat tekan link dia okey..:)

http://eyradzuhairah.blogspot.com/
blog simple dan header comel sangat..tak berat cepat loading lar kan..:)
 banyak kongsi ilmu masakan..terliur mira jadinye..hihi..kalau boleh blog archive tu letak scrool bar bagi kemaskan blog..:)


http://cikkhurus.blogspot.com/
blog ringkas dan jugak ringan..mira memang tak nak komen banyak sebab semuanya ok dan lagu tu kalau boleh awal-awal orang masuk kasi slow sebab mira guna earphone terkejut tadi..btw lagu best dan kalau boleh disidebar gunakan scrool bar untuk dimana sidebar yang panjang..:)

that all for today...:)

Pemenang SEGMEN SEKEJAP BY AMIRAH AZMAN



Assalammualaikum dan salam sejahtera
alhamdulillah seramai 44 peserta yang menjoinkan diri dalam segmen mira untuk kali ini.mira sangat terharu sebab sudi join walaupun hadiahnya hanyalah hadiah blog..nama pun segmen kan..insya allah Giveaway dari Mira akan datang..nantikan..diteruskan untuk melihat para pemenangnya..:)

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

 5x bloglist  (sebulan)

 3x review
Tahniah kepada pemenang
kepada pemenang diatas sila PM mira SECEPAT YANG MUNGKIN di akaun fb mira
https://www.facebook.com/eira.shamiera.92

DOODLE
nama:
link penyertaan:
ciri-ciri doodle:
tiga warna untuk doodle:
menang : Doodle
TAPAK IKLAN:
nama:
link penyertaan:
url banner:
menang: Tapak iklan

BLOGLIST/REVIEW:
nama:
link penyertaan:
menang: review/bloglist (salah satu)

kepada yang tidak bernasib baik..insya allah nanti cuba lagi..sekian..:)

#SEGMEN SEKEJAP BY AMIRAH AZMAN



Assalammualaikum..dah lama tak buat segmen
tapi kali ini sekejap je..hanya ambil masa 5 hari..tak apa kan..:)
jom lar join..tak rugi pon..

 TAMAT

SYARAT-SYARAT:
  1. FOLLLOW blog mira dan SUBCRIBE facebook mira
  2. Buat entry bertajuk "#SEGMEN SEKEJAP BY AMIRAH AZMAN"
  3. Tampal banner diatas dan backlinkkan ke sini sahaja.
  4. Dah siap..hantarkan link penyertaan di kotak komen SAHAJA!!
 HADIAH:
  •  1x DOODLE (mengikut permintaan)
  •  4x tapak iklan (seminggu)
  •  5x bloglist  (sebulan)
  •  3x review
PEMILIHAN:
- secara RANDOM

Contoh DOODLE:
TAMAT TEPAT JAM 10.00 malam 27/4


UPDATED:
- SENARAI PESERTA
- masa tamat di awalkan pada jam 10 malam 

Blog macam N**** ??



Assalammualaikum dan salam sejahtera


tak tahu la apa motif seorang hampa Allah yang sangat dihargai ini komen sebegitu rupa dekat shoutbox mira..mira tak marah pun..just nak tergelak..adoi2..ada jugak ye orang macam ni..hak dia nak tentukan blog kita macam mana kan..mira juga nak beri ucapan ribuan terima kasih la sebab sudi jugak jenguk blog mira ni kan walaupun dia sanggup kata begitu..biarlah dekat dia..kita pun tak sempurna..mungkin dia tak suka template mira atau mira yang tak perasan template nie tak sesuai..insya allah mira akan perbaiki dari semasa ke semasa


korang pernah alami tak?? mari lar share sikit cerita dekat mira
komen sangat dialu-alukan..:)

Mrtheallshared : "Pendakwah Vlogger"



Assalammualaikum dan salam sejahtera

 http://1.bp.blogspot.com/-aNto-Cr4tu4/UEcxwE2vZxI/AAAAAAAABFo/-VZ1VUfYcVI/s1600/mr%2Bthe%2Ball%2Bshared.png

harini mira nak share sikit mengenai Mrtheallshared ye..walaupun dahh ramai yang tahu mira nak bagi tahu juga,,mereka adalah sebuah kumpulan dimana membuat video dengan cara berdakwah(nasihat)..walaupun video mereka agak "gila-gila" tetapi itu adalah satu cara yang agak unik dan senang untuk dofaham oleh semua peringkat umur..kumpulan mereka ramai sebenarnya..tengok list bawah ni 
|
V
1) Mursyidul Ilman
2) Wan Mohd irham
3) Haziq Isah
4) Asyraf Lamsah
5) Ajmal Aiman
6) Haikal Hanim
7) Khamim Zikri
8) Rafide Othman
9) Lokman Mansor
10) Azfar Hamdii
11) Fathi Hilmi
12) Ali Ridha
13) Muizzudin al-Faris

ramai bukan..tetapi agak jarang nak tengok semua ada,,tetapi mira memang layan la..sedikit sebanyak memberi banyak nasihat dan maklumat mengenai ISLAM kepada mira..antara video mereka yang mira suka ialah dibawah ini.. (ABAIKAN TAJUK VIDEO TU)


Cerita BERSYUKUR


Assalammualaikum dan salam sejahtera..
setaip yang Allah telah berikan kepada kita adalah suatu nikmat kepada kita dan bersyukurlah kerana Allah telah membeikan yang terbaik untuk kita..teruskan untuk membaca cerita dibawah :)

http://blu.stb.s-msn.com/i/B8/408993C4620889B4056D5BBB28EE5_h316_w628_m5_cdkwGSvLH.jpg

Jam sudah menunjukkan 3.30 p.m., tapi bas masih belum tiba. Dengan cuaca panas, aku mendengus. Ahh, itu dia bas. Pintu bas dibuka dan aku memilih tempat duduk.
Dengan otak memikirkan makan malam yang akan dimasak isteriku, dan kepenatan yang aku lalui hari ini, aku melihat sekeliling bas. Seorang anak perempuan kecil sedang duduk menghadapku. Seketika kemudian, dia memberikanku  senyuman. Dengan teragak-agak aku membalas senyumannya. Aku bersambung memikirkan keadaanku yang sudah lewat untuk pulang ke rumah. Bukankah bagus sekiranya aku mempunyai kereta.
Bas berhenti di suatu hentian, dan anak kecil tadi berdiri dengan ayahnya. Allah, rupanya anak kecil ini tiada sebelah kaki, dia memakai tongkat bahu. Sewaktu dia hendak turun bas, sekuntum senyuman manis sempat dikirimkan kepadaku. Aku tersenyum, kali ini dengan benar-benar ikhlas. Aku berdiam diri seketika. Ya Tuhanku, ampunkan aku kerana merungut. Aku mempunyai dua kaki, tetapi aku tidak bersyukur.
Perhentian untukku telah tiba. Aku turun bas, dan kerana perutku yang lapar aku mencari kedai-kedai di tepi jalan. Ahh, ada sebuah stall jual roti. Penjualnya kacak. Aku berkata kepada hatiku, alangkah bagus aku kacak sebegini.
Aku melihat jam, masih sempat lagi. Aku pun berborak-borak dengan dia. Apabila aku hendak pulang, lelaki tersebut memegang erat tanganku. “Abang…terima kasih temani saya. Erm, saya buta.”
Allah. Aku berikan kepadanya duit lebih, dan dia mengucapkan terima kasih. Ya Tuhanku, alangkah tidak bersyukurnya aku dengan apa yang ada pada diriku. Allah, ampunkan aku kerana sering merungut.
Dalam perjalan pulang, aku lihat ada beberapa orang sedang solat di tepi jalan. Aku turut serta dan beredar. Hinggalah aku sampai di halaman rumah aku tempat anak-anak kecil selalu main. Ada seorang anak lelaki kecil yang duduk termenung. Aku bertanya kenapa tidak sertai rakan-rakan bermain?
Kemudian dia angkat tangannya dan menunjuk kepada telinganya. Allah, baru aku tahu anak ini tidak boleh mendengar. Ampunkan aku ya Allah kerana merungut dengan segala nikmat-nikmat dari-Mu. Aku mendukung anak kecil tersebut dan bermain seketika.
Masuk sahaja di rumah, isteriku mencium tanganku dan aku mengucup dahinya. Anak-anak berlari meringkul pinggangku. Allah Tuhanku, terima kasih kerana mengurniakan semua nikmat-nikmat ini. Engkau Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Kesan KETAGIH minum NESCAFE



Assalammualaikum..
hari ini mira just nak share sikit tentang air nescafe ini..mira baru tahu ada kesan yang buruk tentang air ini jika kita ketagih dan kesannya amatlah banyak..mira adalah seorang yang gemar minum nescafe nie..sekarang terpaksa lar tukar menu lain...sedihhh..

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lfexh0bpJu1qatmalo1_1280.jpg 

Nescafe adalah tidak baik dan merosak buah pinggang...manakala krimer yang terdapat di dalam campuran ini sangat merosak jantung. Krimer ini bukan diperbuat dari susu tetapi adalah dibuat dari kelapa sawit (non dairy creamer)...sesiapa yang minum banyak sangat kaffein (tak kisah ler nescafe ataupun kopi) akan mengalami ketagihan, cepat letih, lesu, darah menjadi pekat, pening kepala, panas baran, mudah untuk mengalami gangguan emosi dan depressi.

SENARAI PESERTA SEGMEN SEKEJAP BY AMIRAH AZMAN



Assalammualaikum dan salam sejahtera..

http://static.tumblr.com/0b1055ae590e653d8085c157e1abd17d/5j7l2gx/geemgstjd/tumblr_static_tumblr_mg11c8dx1a1rviskro1_500.jpg
terima kasih atas kesudian yang joinkan diri dalam segmen mira
sesiapa yang tak join lagi > tekan sini <

  1. http://masespiranza.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  2. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/04/segmensekejap-by-amirah-azman.html
  3. http://cikkhurus.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  4. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  5. http://lelakiini89.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html 
  6. http://aimionlyforcontest.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  7. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  8. http://whatever-ville.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  9. http://www.jueazrin.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html  
  10. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.htm
  11. http://meetninaa.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  12. http://the-peace-seeker.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  13. http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  14. http://mizzkeyna.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  15. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html 
  16. http://www.yanasakura.my/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  17. http://eyradzuhairah.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  18. http://sabghina.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html 
  19. http://chillgirl2025.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  20. http://sukahatiecha.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  21. http://awesomesr.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  22. http://saytoalhamdulillah.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  23. http://ienaazaidi.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  24. http://najahmustapa.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  25. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html 
  26. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  27. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  28. http://ameramirah.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  29. http://menaipdipapankunci.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  30. http://www.geeazielove4eva.my/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  31. http://shuhaidasaad.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  32. http://bintuabuhassan.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  33. http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html 
  34. http://azuria-freebies.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  35. http://setiasmile.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  36. http://ynarazali.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  37. http://chenta-taugeh.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  38. http://eyradzuhairah.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman_27.html
  39. http://akusentuhatimu.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html 
  40. http://www.fatindiana.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  41. http://nurbaiyah86.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  42. http://speedfreaktanthrum.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html 
  43. http://munauwaratul.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html 
  44. http://fyddanglife.blogspot.com/2013/04/segmen-sekejap-by-amirah-azman.html
  45. anda ??

Segmen template paling cantik , kemas dan ringan 2013




assalammualaikum dan salam sejahtera
jom join segmen ohsem ini..:)
tekan banner :)
hope kali ini ada rezeki




WECHAT and DOODLE !!


Assalammualaikum dan salam sejahtera
setelah sekian lama tak mengupdated blog..baru terasa nak updated setelah hilang sedikit kesibukannye tu..biasa la budak exam memang macam ini kan..last PMR pulak tu..hihi..setelah lama yang korang dah tahu WECHAT telah menghantui ramai orang kan termasuk mira sendiri..mira pon baru sahaj aktif dalam wechat ni..siapa-siapa yang ada wechat KOMEN entry ini
http://bbugmy.com/wp-content/uploads/2013/03/WeChat.jpg
ataupun korang add mira dekat WECHAT terus
ID WECHAT : amirah98azman

jangan lupa add tau..hihi
tajuk kedua untuk entry nie adalah ucapan terima kasih untuk abg hafizzi untuk doodle atas ini hasil dari segmen doodle muslimah beliau sendiri..minta maaf baru nak post..doodle dah dapat lama dah..baru berkesempatan nak updated..