STATUS UPDATED!
01/05/2017 segmen dah bermula dan selamat bercuti..:)
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

PARODI JOHARA : ESOK RAYA KE??


Assalammualaikum dan salam sejahtera..

alhamdulillah hari ini dah hari ke23 kita berpuasa..dan mira baru selesai jawab exam trial geo n math ja tadi ..esok last paper...yeahhhh!! lepastu terus cuti RAYAA...hihihi
entry pendek dan padat..ini satu video parody dari JOHARA..video asal cerita AVENGER tu..best gila..rugi tak layan k..

selamat menonton :)




Baju raya korang warna apa?? share-share lah sikit..tahun nie mira warna kelabu and biru.. :)

Avril Lavigne nyanyi LAGU RAYA


Assalammualaikum dan salam sejahtera

 Avril Lavigne - avril-lavigne Wallpaper

minggu ni mira rajin sikit updated blog..maybe sebab ada modal nak updated apa kot...hahah..btw minggu trial dah hampir dah nie..doakan mira buat terbaik ok..start trial 29..uih..brapa hari lagikan..ish3..sebelum mira nak mengucap selamat tinggal mira nak tunjukkan satu video dari avril lavigne menyanyi lagu raya khas untuk anda..layan sampai habis ok..best giler kot.. selamat menonton.. :3



Button Badge : Order by Customers


Assalammualaikum dan salam sejahtera
alhamdullilah kali ini entry tentang jualan button badge yang mira jualkan di blog mira..syukur alhamdulillah mendapat sambutan..mira hanya nak kongsikan beberapa jenis tempahan yang telah dibuat oleh customer..ia hanyalah sebahagian daripada order..yang lain tak sempat nak snap gambar..hope rezeki bulan puasa ini akan bertambah lagi..aminnn :)














- BOLEH DESIGN SENDIRI BUTTON BADGE
- KHIDMAT DESIGN DISEDIAKAN (FREE)
- SIZE 58mm
- CONTOH DESIGN BOLEH DITUKAR MENGIKUT KESUKAAN

LELAKI SELUAR KETAT ??



Assalammualaikum dan salam sejahtera



gambar hiasan

ok tak header baru mira.mira tak buat..mira tempah dari cik jari manis..cantik kan dia design..harini just nak kongsikan jawapan dari Ustaz Azhar Idrus mengenai lelaki yang memakai seluar ketat..tetapi dalam jawapan dia juga.ada diselitkan tentang aurat perempuan juga..so..baca je ok..tak paksa pon...haha..ayat bajet..nie pon ambil dekat FACEBOOK..


Soalan : Apa hukum orang LELAKI pakai seluar ketat?


Jawapan Ustaz Azhar Idrus : Jika ketat sangat hingga nampak
bentuk peha dan punggung hukumnya MAKRUH, tapi jika nampak jelas bentuk ANGRY BIRD maka hukumnya HARAM.

Tapi jika perempuan, nampak bentuk badan sahaja dah haram. Memakai baju lengan pendek walaupun lengan
pakai INNER ketat, pun haram. Pakaian perempuan tak boleh menampakkan bentuk badan dan warna kulit. Kenapa begitu? Sebab bentuk tubuh badan perempuan ni special. Ada daya
tarikan.

Bentuk badan lelaki ni ibarat kancil, manakala bentuk badan perempuan ibarat Lamborghini Diablo. Kalau letak bersebelahan, orang giler je yang pegi tengok kancil dulu.

Lamborghini Diablo.

PUTERI AWANI mohon maaf !!


Assalammualaikum dan salam sejahtera
agak buzy sekarang ni dengan trial PMR..harap boleh lar dapat elok nanti..sebuk-sebuk pun sempat lagi nak updated blog..bukan apa..just terkejut dengan benda yang dah jadi dekat orang area kawasan mira ni..macam mana boleh terlepas pandang dyeorang dua nie..mengenai kes video tu..sapa yang masih samar-samar tu..boleh tengok sini


gambar sahaja

budak ni duduk area PARIT BUNTAR tak silap mira dan siapa tak kenal "FUTURE HUSBAND" dia tu HUZAIRY YAHYA namanya..budak hotstuff patut la teruja walaupun baru couple seminggu kan..agak terkejut jugak sebab dia nie memang duduk area tempat tinggal mira..macam-macam ya dyeorang nie..tapi tak salah depa la..besalar kan kalau dah seronok bercinta semua benda boleh buat..mira pon tak tau nak cakap apa sebab mira pu masih muda untuk memberi sebarang komen atau nasihat..

kalau betul-betul dah suka sama suka..jangan ambil jalan untuk COUPLE..(jangan menghmpiri ZINA okeyy..)tapi berdoa disetiap solad agar masing-masing sihat dan dilindungi ya..insya allah.kalau ada jodoh tak kemana sayang..lagi satu jaga maruah awak sebagai kaum HAWA ya..mira bukan nak kata mira baik..tapi belajar menjadi yang baik..

antara ayat mohon maaf dari PUTERI AWANI
baca selanjutnya di http://puteriawaniahmad.blogspot.com/
aih.mohon maaf kat blog je..kenapa tak buat video dan kata saya janji tak akan buat lagi n bla..bla..blaa (okey..maaf -_-)

Kenyataan si FUTURE HUSBAND dia pulak lain..macam nak selamatkan diri sahaja..kesian lak kat budak nih..nak buat macam mana kan..sabor je lar kawan..janji awak tak buat lagi perkara ini..

JANGAN TUTUP LAGI..TENGOK PARODI DULU



TENGOK TAK PERLU KATA APA-APA..hihihi
cute je okey..haha

Cara Buat Giveaway/Contest/Segmen part1


Assalammualaikum dan salam sejahtera
agak lama membiarkan blog mira ni berusang tanpa sebarang entry-entry baru kan..ala..macam la ada orang heran kan*hahahah..tak apa la..ada masa mira updated walaupun tak ada pun nak baca*ayat mintak simpati..HAHAH..ok..malas nak layan..terus kepada tajuk harini..

PERHATIAN!!
ENTRY INI AGAK PANJANG DAN MEMBOSANKAN 



Giveaway/Contest atau Segmen yang sewaktu dengannya sebenarnya banyak cabaran yang perlu dilalui sebelum,semasa dan juga selepas ia berlangsung..mira just nak berkongsi sedikit cara-cara yang perlu kalau nak buat Giveaway n etc

SPONSOR
ramai penganjur termasuk mira sendiri mahukan sponsor jika yang masih belum berkemampuan nak beli hadiah yang serba tinggi kosnya..so..sponsor la salah satu harapan nak beri sesuatu Giveway itu menarik.nak cari sponsor pun satu hal bukan..sini sedikit tip nak cari Sponsor
- Buat satu entry yang menyatakan tentang PENCARIAN SPONSOR

- Contact terus kepada yang berminat nak SPONSOR
contoh: korang cari giveaway-giveaway yang lepas yang ada sponsor-sponsorkan..lepastu mesti ada detail tentang Sponsor tu kan seperti FACEBOOK,FANPAGE,BLOG dll..korang PM dyeorang dan tanya kesudian untuk sponsor Giveaway korang..dengan cara tu..lebih mudah korang dapat Sponsor

- Pastikan Sponsor tu serius la..BERHATI-HATI

- Nyatakan segala detail penting tentang Giveaway yang bakal dilakukan  (dilakukan semasa buat entry atau semasa contact sponsor)
cth tarikh mula,tarikh tamat,bilangan peserta bakal turut serta,faedah sponsor korang dll.

- Bermulanya GA/SEGMEN/CONTEST bermaksud tamatnya pencarian sponsor korang..JANGAN tambah sponsor semasa GA berlangsung..tambah hadiah tak apa..SPONSOR JANGAN
sebab bila tambah sponsor mesti ada penambahan syarat yang perlu diikuti oleh peserta,JANGAN MENYUSAHKAN DIRI DAN SUSAHKAN PESERTA untuk korang informkan balik kepada setiap peserta kena ikut syarat sponsor dan  peserta kena ikut syarat tu..bagi mira ga/segmen/contest macam ini agak tak terurus*hanya pendapat

TARIKH MULA DAN TAMAT
sesetengah penganjur agak kurang peka akan perkara ini..pastikan kejadian ini dielakkan

- tamatkan sesuatu Giveaway itu pada hari yang telah ditetapkan MAXIMUM pun dalam satu bulan lebih..jangan buat sampai berbulan-bulan..kebanyakan peserta tak berminat akan giveaway yang lama

- kalau boleh tetapkan sekali tarikh pengumuman pemenang


NOTA KAKI :
tamat entry panjang kali ini..ia akan bersambung dikemudian hari..kalau letak satu entry nanti modal entry lain habis la..maaf sebab membosankan sikit..harap sedikit sebanyak dapat membantu korang..insya allah..

salah dan silap harap dimaafi dari hujung rambut hingga ke hujung kaki..yang BAIK semuanya datang dari ALLAH.dan yang buruk datang dari saya..jumpa lagi